Lisbeth Zornig : FRA VRED TIL VOKSEN på Psykologselskabet Toftemosegaard

Temadag med Lisbeth Zornig d. 21. marts 2019

Indhold

ZORNIG – FRA VRED TIL VOKSEN
Følg Lisbeth Zornig Andersens til tider ufrivillig morsomme og grænsende til groteske forsøg på at navigere i voksentilværelsen, når man står med et ben i både underklassen og middelklassen.

Foredraget tager afsæt i Lisbeths nyeste bestsellerbog, ”Zornig – fra vred til voksen”, om at leve et til tider forvirrende liv som karrierekvinde, mor og hustru med en hel del unoder, gak og løjer i bagagen fra en utæmmet barndom i den sociale skyggeside af samfundet.

Hun voksede op i et hjem præget af seksuelle overgreb, vold og fattigdom, men fik alligevel en universitetsuddannelse som økonom, blev mor til fem børn, gjorde karriere i IT-branchen og blev børnerådsformand. Umiddelbart lyder det som en lykkelig fortælling. Men her fortæller Lisbeth om vrangsiden, når barndommen kaster lange skygger ind i voksenlivet, hvor skam, angst, mistillid, søvnbesvær og grænseløshed er faste følgesvende.

Foredraget rummer både tragikomiske episoder, som da dele af familien bortfører en billardkø som led i en gældsinddrivelse efter at Lisbeths bror, Monkey, dør, og hvor der undervejs opstår uenighed om, hvor hans aske skal placeres, hvorfor utraditionelle metoder tages i brug.

Mere alvorligt fortæller Lisbeth blandt andet om, hvor kompliceret det kan være at begå sig på de bonede gulve i blandt andet Børnerådet og i Socialministeriet, og om hvor ofte hun falder igennem, fordi hun stadig ikke mestrer middelklassens koder til fulde. Her kommer hun også ind på, hvilke kneb, hun bruger, for at falde i med omgivelserne.

For dem, der kender Lisbeths første og meget populære foredrag baseret på bogen, ”Zornig – vrede er mit mellemnavn”, vil man blandt opleve et gensyn med Lisbeths mor, som helt frem til sin død i 2018 flirtede med alle lige fra læger til portører, og som livet igennem bevarede et godt humør og en ubændig lyst til fest.

En adfærd, der var katastrofal, da hun havde små børn at tage sig af, men som de senere år mere og mere blev et underholdende indslag, når hun af og til dukkede op i Lisbeths middelklassemiljø.

Om Lisbeth Zornig:

Lisbeth Zornig Andersen er født i Vanløse, men voksede op hos sin mor på Lolland. Her blev hun anbragt på to døgninstitutioner og kalder sig selv for børnehjemsunge. Lisbeth Zornig Andersen blev student fra Haslev Gymnasium i 1983 og senere cand.polit. fra Københavns Universitet i 1994, med speciale i spilteori. Lisbeth har siden fungeret som systemudvikler i Codan, Danske Bank og senere hos KMD, hvor hun i 2001 også blev forretningsudvikler og siden projektchef. I 2006 blev hun underdirektør og senere direktør for Specialisterne ApS, men forlod i 2009 denne stilling til fordel for sin egen konsulentvirksomhed.

I 2015 medvirkede Lisbeth Zornig Andersen i DR-dokumentaren ‘Mit liv i helvede’, hvor Lisbeth opsøger sin opvækst med vold, seksuelle krænkelser og svigt, og tvinges til at konfrontere sine allernærmeste.

Sammen med Mikael R. Lindholm og Lotus Maria Turèll udgav Lisbeth Zornig Andersen i 2015 bogen “Underdanmarks Jægersoldater”, hvor ti markante danskere fortæller, hvordan de vandt kampen om livet og nåede deres mål, hvad det har kostet, og hvorfor de udviklede sig til kampmaskiner, der ikke lod sig vælte.

I dag arbejder Lisbeth i Huset Zornig, der specialiserer sig indenfor området for socialt udsatte og social innovation sammen med en række andre eksperter.

Lisbeth Zornig Andersen foredrag er stærke og gribende og trækker altid mange folk til, da hun evner at formidle svære budskaber på en håndterbar måde, og samtidig give deltagerne gode råd til at komme videre, hvad enten det er misbrugte børn, socialt udsatte eller mennesker, der til daglig beskæftiger sig med socialt arbejde. Foredragene egner sig især til arrangementer hos kommuner, foreninger, biblioteker, skoler, uddannelses- og daginstitutioner.

TID & STED

Den 21. marts 2019 kl. 9-16.00 på Psykologselskabet Toftemosegaard

PRIS:

Kurset koster 2.495 kr. og er inkl. mulighed for morgenmad mellem kl. 8.30-9.00, frugt og isvand om formiddagen, frokost og eftermiddagskaffe/te med kage. Bemærk overnatning ikke er inkluderet.

GRUPPERABAT:

Ved mere end 5 tilmeldinger fra samme institution gives 10 % i rabat.

TILMELDING:

Tilmeld dig på cenku.dk. senest d. 20. januar 2019.

Med venlig hilsen Flemming Zuschlag Christiansen

Aut. Psykolog, PD. i familieterapi, Daglig leder af Psykologselskabet Psykoterapeut MPF,

Certificeret AART træner, Master in AART (Training in social skills) og Børne- og familiekonsulent.